06 november 2011

Royden Park

 Skön morgon. Vaknar upp oerhört tidigt (inte såå väldigt egentligen..) av att man är fruktansvärt kissnödig. En av de anledningar som tvingar en upp ur sängen. Aja, x antal vinglas gör sig påminda. Men inte mer. Bara lite kissnödig sådär på morgonkvisten.
 Igår var det då Bonfire Night, och jag ska korrekta mig aningen. Nog tyckte jag det verkade konstigt att man ska göra sig påmind om ett bombattentat mot House Of Parlament för jättelängesen, med att skjuta fyrverkerier hela natten, vilket är väldigt kul, som då står för explosionen som (turligt nog) aldrig blev av! Så var inte riktigt hela sanningen om myten, legenden, historien. Egentligen lyder traditionen att man ska tända en brasa (tänk Valborgsmässoafton), och högst upp på vedkreationen ska en uppstoppad docka bindas fast och eldas upp - detta är då Gay Fork (fast det stavas egentligen Guy Fawkes. Gay Fork låter roligare dock..), som enligt historien blev förrådd när han och ett gäng andra katoliker ville spränga den protestantiska regeringen! Eller hur det nu var..
 Trevligt var det ändå sannerligen för oss som samlades till kalaset som Paul och Alison stod för. Alla kom hem hit till vårt hus alltså.. God mat, goda viner, trevligt och intressant folk stod för innehållet av kvällen. Senare var det dags för avfärd mot ny destination: Liverpool. Dock var jag inget vidare sugen på super-sen natt i partystaden (för vår del som bor i krokarna).. Det blev sängen halv ett istället för min del. Hade nog av helgen från fredagskvällen/natten. MEN - kvällen igår (lördag) var mer än kul! Awesome!

 Så idag gjorde vi oss förtjänta av en fin och sannerligen frisk skogsparkspromenad i "Royden Park". Väldans fint.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar